Followers

Wednesday, December 3, 2008

Perutusan 2009

Rakan seperjuangan ku sekelian, disaat saya menulis ini, kalendar di rumah saya menunjukkan 2 haribulan DUABELAS 2008. [ 02 Dec 2008 atau 02/12/08 ]. Adakah anda "perasan" yang hari ni sudah masuk bulan Dec..?

Saya masih lagi merasakan ketibaan 2008 pada bulan Jan yang lalu. Masih lagi terasa yang ianya BARU TIBA. Tapi.. secara sedar tak sedar ianya sudah di penghujung 2008. Kita bakal meninggalkan tahun 2008 ini dalam masa beberapa hari lagi.

Persoalan saya ialah.. Sudahkan anda mencapai impian anda pada tahun 2008..?

Jika sudah.. tahniah untuk anda, jangan berlengah lagi, teruskan mencipta impian baru kerana Hidup adalah perjuangan.

Jika BELUM..!!!!

Tanya diri anda kenapa...? atau mungkinkah anda seorang yang tidak mempunyai impian..?
Yes or No...? atau anda masih lagi belum menjumpai "tempat" atau "lubang" atau "peluang" keemasan untuk merealisasikan impian anda.....?? Yes or No..?

Come on my friend...
Peluang bagaimana lagi yang anda cari...? adakah anda masih lagi tidak serik-serik dengan "skim cepat kaya atau money game.." anda masih lagi mencari-cari peluang sebegitu.. ?

Di Malaysia, peluang MLM sudah berada di depan mata, bahkan sebahagiannya sudah berada di GEMGAMAN anda, apa tunggu lagi, belasah lah semahu-mahunya.. Apa yang membuatkan anda masih ragu-ragu...?

Sudah begitu ramai orang-orang kita di Malaysia telah berjaya dalam MLM. Sekarang sudah timbul pelbagai jenis MLM yang di permodenkan mengikut masa terkini. Inilah yang dikatakan REVOLUSI.

Tak patut jika sekarang anda berada didalam kegawatan atau kemiskinan lagi. Ianya menjadi "lebih tidak patut" jika 2 atau 3 tahun lagi anda masih lagi berada dalam kemiskinan dan kegawatan seperti hari ini. Bahkan anda BERDOSA kerana kemiskinan anda. Bagi saya, miskin adalah satu dosa jika dengan keminskinan anda akan menjadi bebanan dan kemudaraban terhadap orang-orang di bawah tanggungjawab anda. Dengan kemiskinan kita juga akan mengganggu tugas-tugas untuk beribadah pada yang maha esa.

Kawan ku...!!!
Didalam kesibukan anda mencipta alasan, hari-hari kawan2 kita yang lain mengambil duit di syarikat MLM yang mereka ceburi. Bukan mereka dari golongan yang hebat dalam MLM, tapi mereka adalah terdiri dari orang-orang biasa seperti anda juga.

Cuma perbezaan yang saya nampak diantara anda dan mereka ialah, "Mereka ini dari jenis yang DEGIL dan TIDAK pernah faham erti kekalahan bahkan perkataan PUTUS ASA tidak pernah didengar oleh mereka dan seolah-olah macam tiada didalam "vocabulary" hidup mereka. Mereka tidak pernah mendengar "keluhan" perkataan ini dari nenek moyang mereka. Sebab itulah mereka tidak mengenal erti jemu atau putus asa.

Dalam beberapa bulan yang lepas,.. Saya juga sempat mengumpul hampir RM100k dari syarikat MLM yang saya ceburi, walaupun saya bukan orang yang pertama, saya hanya menyertainya pada 16 Jun 2008.

Kawan ku..!!!
Saya menyeru anda untuk bergabung didalan industri MLM dengan serius. (bukan main-main) Saya juga menyeru kawan-kawan saya yang mengenali diri saya diluar sana, yang berada di landasan perjuang yang sama tetapi di syarikat yang lain.. baca catatan dibawah dengan teliti...

"Saya tahu anda mempunyai impian yang besar, itulah sebabnya anda tak jemu-jemu bertungkus lumus siang malam berdemo dan berceramah untuk mencapai impian pendapatan 5 angka dan berkereta mewah.

Saya juga mempunyai seorang kawan, siang malam berpakaian kemas, tali leher, pergi meeting, berdemo produk dalam satu syarikat MLM yang lain. Sudah setia dengan syarikat antara 5 ke 10 tahun tapi pendapatannya belum mencecah 5 angka..!!

Jauh sekali untuk 5 angka, bahkan ada dikalangan kawan lama saya yang sudah melebihi 5 tahun, masih lagi belum mencapai pendapatan stabil walaupun RM5k sebulan.

Apa sudah jadi...? melihat kepada lagak dan kesetiaannya, saya jangkakan ianya sudah berpendapatan melebihi RM100k.. sebulan.

Apa sudah jadi...!!!

Adakah DIRI ANDA masih lagi terhegeh-hegeh ? Walaupun setelah 5 tahun belajar MLM.. Atau adakah Syarikat MLM yang anda ceburi itu yang "Terhegeh-hegeh"........!!!!!!!!!!!!!!

Jika anda mahu tahu siapa yang terhegeh-hegeh, senang saja.. saya boleh tunjukkan caranya dengan syarat. """Anda mesti segera bertaubat jika didapati DIRI ANDA yang terhegeh2 atau anda mesti sanggup meninggalkan SYARIKAT anda jika didapati MEREKA yang terhegeh-hegeh."""

Kita tidak ada banyak masa untuk "terhegeh-hegeh", 2009 bakal menjelma dalam beberapa hari lagi. Saya GERENTI, anda tidak akan kemana-mana, apatah lagi mencapai income 5 angka dan berkereta mewah, jika anda masih lagi terhegeh-hegeh seperti di tahun 2008.

Nak Tahu Siapa TERHEGEH-HEGEH.?.

Untuk mengetahui siapa yang TERHEGEH-HEGEH, sama ada anda atau Syarikat anda yang terhegeh-hegeh, anda mestilah memahami 3 Rule di bawah;

RULE No. 1
Sepanjang 3 ke 5 th anda menceburi secara aktif di Syarikat mlm anda, anda tak jemu-jemu datang Meeting, Demo Produk, Menaja, Kursus dan sebagainya. Berpakaian kemas siang dan malam. Berapakah pendapatan anda selepas 3 ke 5 th..?
Adakah ianya mencecah RM50k...? atau sekurang-kurangnya mencecah RM30k.
YES or NO ?

Rule No. 2
Sepanjang 3 ke 5 tahun lepas, Ada tak Pengedar baru yang bermula dari kosong (distributor) di syarikat anda mencapai pendapatan RM50k sebulan atau sekurang-kurangnya RM30k sebulan. Jika ada, berapa ramai..? Ianya mesti sekurang2nya 5% dari orang yang baru tersebut...
YES or NO ?

Rule No. 3
Jika Rule No. 1 Memberikan jawapan "YES",
Jika Rule No. 2 Memberikan jawapan "YES",
Anda TIDAK TERHEGEH-HEGEH dan Syarikat juga tidak terhegeh-hegeh.

Jika Rule No. 1 Memberikan jawapan "NO",
Jika Rule No. 2 Memberikan jawapan "YES",
Andalah yang TERHEGEH-HEGEH , Syarikat tidak terhegeh-hegeh.

Jika Rule No. 1 Memberikan jawapan "YES",
Jika Rule No. 2 Memberikan jawapan "NO",
Andalah TIDAK TERHEGEH-HEGEH , Syarikat anda yang terhegeh-hegeh.

Jika Rule No. 1 Memberikan jawapan "NO",
Jika Rule No. 2 Memberikan jawapan "NO",
Anda TERHEGEH-HEGEH. Sebenarnya bukan TERHEGEH-HEGEH saja, tetapi sebenarnya anda "BINGAI". Jangan persalahkan syarikat anda, kerana mereka mencari keuntungan, anda telah diperuntungkan oleh syarikat anda. Jika anda masih lagi di syarikat itu, anda akan menjadi lebih "bingai".


Kenapa saya berani berkata begini adalah kerana;

1. Apakah tujuan anda mencebur diri dalam MLM..? Ringkasnya, untuk cari wang yang lumayan secara sihat tanpa memerlukan modal berpuluhan ribu, Betul..?
Atau adakah anda orang yang "Desprate"..?

Jika mahu cari wang, sudah pasti anda mesti mencebur diri di tempat yang boleh dapat wang. Bukan ditempat yang anda terpaksa menunggu terlalu lama. Tiga ke Lima tahun adalah satu jangkamasa yang lama yang sepatutnya anda sudah menjana Ratusan Ribu atau Juta.
Sekarang adalah zaman IT dan eComerce.

Jika Rule No. 2. memberi jawapan "NO", ini jelas menunjukkan sistem yang syarikat anda gunakan adalah kuno atau sistem lapuk. Sekarang zaman IT dan eCommerce.

Sahabat ku..!
Sudah lama kita tidak berjumpa dan bersama, marilah bersama saya membina empayar perniagaan baru, bersemangat baru sempena tahun baru 2009. Saya sanggup kembalikan modal anda 3 kali ganda, setelah 3 th anda mengikuti cara saya 100% atau sekurang-kurangnya 90% tetapi masih belum mencapai pendapatan bulanan RM30k sebulan.

Berapa modal yang anda keluar untuk mencebur di bisnes saya, saya akan kembalikan 3 kali ganda.

Selamat Berjuang, Pastikan anda berada didalam Syarikat MLM yang genuine. Bukan Fake MLM atau "skim cepat kaya" bertopengkan MLM.

-MLM Lover-
www.mlmSifOO.blogSpot.com

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails